Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

KAKO OJAČATI IMUNITET I PRIPREMITI SE ZA SEZONU ALERGIJE?

Jačanje imuniteta može pomoći u borbi protiv alergija, iako ne garantuje potpuno izlečenje. Dobra vest je da sami možemo jako pozitivno doprineti našem zdravlju i imunitetu.

Evo nekoliko saveta kako možete ojačati svoj imunološki sistem i ublažiti simptome alergije:

Zdrava ishrana: Konzumiranje voća, povrća, integralnih žitarica, zdravih masti i proteina pruža vašem telu sve potrebne hranljive materije. Dodavanje antioksidanata, kao što su vitamin C i E, može pomoći u borbi protiv upala i alergija.

Vežbanje: Redovno vežbanje poboljšava cirkulaciju krvi, što doprinosi jačanju imunološkog sistema. Pokušajte da vežbate najmanje 30 minuta dnevno, pet puta nedeljno. Ukolik niste ljubitelj klasičnog vežbanja, iskoristite lepo vreme i šetajte.

Dobar san: San je važan za obnovu i oporavak tela. Odrasli bi trebalo da spavaju između 7 i 9 sati svake noći kako bi očuvali zdrav imunološki sistem. Takodje, izuzetno je važno i kada smo otišli na spavanje.

Smanjenje stresa: Hronični stres može oslabiti imunološki sistem. Praktikovanje tehnika upravljanja stresom, poput dubokog disanja, meditacije ili joge, može vam pomoći u smanjenju stresa.

Hidratacija: Pijte dovoljno vode tokom dana kako biste očistili svoj organizam od toksina i podržali imunološki sistem.

Probiotici: Probiotici su korisni mikroorganizmi koji poboljšavaju crevnu floru i mogu podržati imunološki sistem. Uzimanje probiotika kroz suplemente ili fermentisanu hranu može biti korisno.

Izbegavanje štetnih navika: Prestanite pušiti, smanjite unos alkohola i izbegavajte izlaganje štetnim hemikalijama kako biste očuvali zdrav imunološki sistem.

Jačanjem imuniteta svakako doprinosimo smanjenju simptoma alergije i jačanju celog organizma. Kako to često nije dovoljno samo po sebi, pogotovo u sezoni kada su alergeni najaktivniji, vrlo je važno da na vreme pročnete sa terapijom. Lekove za alergiju i spej za oči počnite da koristite na vreme, nekoliko dana pre nego osetite jake simptome.