Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

hrana za jačanje imuniteta

Hrana za jačanje imuniteta u borbi protiv alergije

Zdrava ishrana igra ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Dobar imunitet nas može spasiti od mnogih prehlada, bolesti ali i smanjiti simptome alergija.

Evo nekoliko namirnica koje možete uključiti u svoju ishranu kako biste ojačali svoj imunološki sistem:

Citrusno voće: Limun, grejpfrut, pomorandže i mandarine bogate su vitaminom C koji pomaže u proizvodnji belih krvnih zrnaca, ključnim ćelijama za borbu protiv infekcija.

Crvena paprika: Crvena paprika sadrži visok nivo vitamina C i beta-karotena koji pomažu u očuvanju zdrave kože i jačanju imunološkog sistema.

Brokoli: Ovo povrće je bogato antioksidantima, vitaminima A, C i E, kao i vlaknima i mnogim drugim hranljivim materijama koje podržavaju imunitet.

Beli luk: Beli luk ima antibakterijska i antivirusna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv infekcija i jačanju imunološkog sistema.

Đumbir: Ovo je prirodni antiinflamatorni sastojak koji može pomoći u smanjenju upale i jačanju imuniteta.

imunitet za alergiju

Spanać: Bogat vitaminima A i C, folnom kiselinom i antioksidantima koji pomažu u održavanju zdravog imunološkog sistema.

Jogurt: Izaberite jogurte sa živim i aktivnim kulturama probiotika koji poboljšavaju crevnu floru i imunološki sistem. Jogurt takođe sadrži vitamin D, koji dodatno podržava imunitet.

Bademi: Bogati su vitaminom E, antioksidantom koji štiti ćelije od oštećenja i jača imunološki sistem.

Kurkuma: Kurkuma sadrži kurkumin, moćni antioksidant i protivupalni sastojak koji pomaže u jačanju imuniteta.

Zeleni čaj: Sadrži flavonoide i polifenole, antioksidante koji pomažu u održavanju zdravog imunološkog sistema.

Batat (slatki krompir): Bogat je beta-karotenom i vitaminom A koji pomažu u očuvanju zdrave kože i sluznice, prve linije odbrane tela protiv infekcija i alergija.

Uz zdravu ishranu, redovno vežbanje, dovoljno sna i upravljanje stresom takođe su ključni faktori za očuvanje zdravog imunološkog sistema.

Pored jačanja imuniteta ne zaboravite da svoj organizam blagovremeno pripremite za alergije tako što ćete na vreme krenuti sa preventivnom terapijom. Lek za alergiju možete piti u tabletama ili ga naći u spreju za oči i na taj način se zaštiti.