Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

značaj ispitivanja kliničke studije

Zbog čega je važna činjenica da Lertal ima klinički potvrđenu bezbednost i efikasnost?

Birajući suplemente ili lekove za sebe, često biramo prirodne preparate ili preparate sa prirodnim aktivnim sastojcima. Ovakvi preparati na tržištu se često prikazuju kao preparati bez nuspojava ili neželjenih dejstava. Šta to zapravo znači i kako da odaberemo suplemente za sebe koji će nam zaista pomoći? Saznajte značaj ispitivanja kliničke studije suplemenata.

Kako naći pravi prirodni preparat za borbu sa simptomima alergije?

U cilju poboljšanja imunog odgovora organizma, u vašem slučaju za borbu sa simptomima alergije, sigurno ste isprobali dosta preparata na tržištu. Među njima su različiti tradicionalni čajevi i prirodni preparati. Često ste se u rezultate razočarali i ubedili sebe da prirodni preparati ipak nisu dorasli lekovima.

Šta je Lertal tableta i čemu je namenjena?

Lertal tableta, koja sadrži Perillu (ekstrakt crne koprive), Kvercetin i Vitamin D3, je potpuno prirodan i klinički dokazan preparat koji ublažava simptome alergije bez neželjenih efekata antihistaminika. Dejstvo Lertala je dvostruko – brzo delovanje na simptome iz sloja Perille i produženo dejstvo čime se povećava raspoloživost Kvercetina i Vitamina D3.

Lertal tablete se koriste kao dopuna terapiji ukoliko imate neki od navedenih simptoma:

 • kijanje
 • curenje nosa
 • zapušen nos
 • svrab očiju
 • suženje oka
 • otok očiju
 • crvenilo očiju

Značaj kliničke studije prilikom odabira suplemenata

Kod dijetetskih suplemenata (food supplement) i prirodnih prepatara za borbu protiv simptoma alergije, ispitivanja o efikasnosti su retka. Još su ređe studije rađene na deci i trudnicama, čak i za lekove čija je upotreba uređena rigoroznijim pravilima.

Na tržištu je veliki broj preparata čiji sastav nije štetan po zdravlje i to je u našim uslovima dovoljan uslov da se ovakav suplement ponudi. Ali to da li aktivna supstanca preparata nije štetna tj. nema neželjenih efekata nije dovoljno kako bi Vama pomoglo.

Prilikom odabira suplementa, birajte samo one koji su ISPITANI U SVOM ZAVRŠNOM OBLIKU, kao kompletan proizvod i kao takvi sa dokazanom efikasnošću. To znači da su objavljene i vama dostupne u medicinskoj literaturi studije o efikasnosti i bezbednosti preparata.

Isto kao i kod tradicionalnih lekova, neohophodno je da za svaki suplement koji unosite postoji studija koja dokazuje da su u kontrolisanim uslovima vršena ispitivanja na ciljnoj grupi koja odgovara vama, vašim godinama i zdravstvenom stanju, sa vašim prirodnim okruženjem.

Zašto je bitno gde je studija rađena?

Na nastanak alerijskog rinitisa utiče veliki broj faktora (stil zivota, ishrana, klima, biljni svet….) pa uzmite u obzir i to na kojoj grupi ljudi su rađene studije. Lertal ispitivanja su rađena i u našoj zemlji, te postoji potvrda efikasnosti Lertal tableta u terapiji alergijskog rinitisa na ljudima u Srbiji koji imaju ovu vrstu zdravstvenih problema.

Lertal studije dokazuju efikasnost i bezbednost upotrebe.

 1. Cilj studije koja je rađena u Srbiji bila je procena efikasnosti Lertal tableta kao dopunske terapije kod osoba sa umerenim do teškim alergijskim rinokonjunktivitisom. Studija je rađena sa 70 osoba prosečne strosti 39 godina. Pacijenti su bili podeljeni u četiri različite grupe sa kombinacijom terapije antihistaminika, kortikosteroida i Lertal tableta.
  Poređenjem rezultata došlo se do izuzetno značajnog smanjenja simptoma u grupama koje su primale Lertal tablete kao dodatnu terapiju.
 2. U drugoj studiji dobio se dokaz efikasnosti Lertala u ublažavanju znakova i simptoma sezonskog alergijskog rinitisa i smanjenju upotrebe antialergijskih lekova.

Poređenjem rezultata dobijenih tokom dve posete lekaru, nakon 4 nedelje, došlo je do izuzetno značajnog smanjenja ukupnih simptoma alergijskog rinitisa, pri čemu nije bilo zapaženih nuspojava.

Efikasnost i bezbednost Lertal tableta su ispitivani i dokazani i kod odraslih i kod dece.

Šta upamtiti o suplementima:

 • Birajte preparate sa jasnim uputstvom o doziranju i načinu upotrebe,
 • Istraživanjima su testirani kao krajni proizvodi a ne samo njihove aktivne supstance,
 • I prirodni preparati moraju imati i dokazanu efikasnost,
 • Terapija je potpuno bezbedna za primenu.

Isprobajte i naš klinički dokazan Lertal sprej koji umiruje i vlaži suve, iritirane i crvene oči. Primenjuje se kao dopuna antihistaminske terapije.