Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

Lertal ispitivanje i na deci

Šta znači da je za Lertal rađeno ispitivanje i na deci

Za roditelje čija deca se bore sa alergijskim rinitisom i konjunktivitisom od velike je važnosti odabir preparata koji zaista pomaže. Pored toga što nema neželjenih efekata, kako da znate da ste za svoje dete odabrali najbolji preparat koji će imunom sistemu dati odgovarajuću podršku i pomoći odbrani organizma od alergena? Šta vam garantuje bezbednost i efikasnost?  Zašto je Lertal vaš najbolji izbor i koliku važnost ima činjenica da je ispitivanje rađeno i na deci objasnićemo u narednom tekstu.

Kriterijumi za suplemente na tržištu

Svi znamo da deca spadaju u osetljivu kategoriju za koju se primenjuju posebni bezbednosni protokoli kada govorimo o primeni terapije.  Lekovi koji se pojavljuju na tržištu prolaze detaljne kliničke studije kako bi se njihova bezbednost utvrdila i upotreba zadovoljila i najstrožije kriterijume. Nakon zadovoljenih kriterijuma takav lek se može registrovati, uz stroga pravila i o tome u kakvu se ambalažu pakuje i kako se lek čuva. Da li isti kriterijumi važe i za suplemente od prirodnih sastojaka?

Odgovor na ovo pitanje je NE. Kriterijumi za registraciju dijetetskih suplemenata su značajno jednostavniji i blaži. Dovoljno je da nijedan sastojak nije štetan po zdravlje, dok se prava efikasnost ne zahteva i ne ispituje. Efikasnost dijetetskog preparata se, uglavnom, zasniva na činjenici da samo neki od sastojaka ima ispitano pozitivno dejstvo.

Šta bi suplement koji birate za vaše dete zaista trebao da zadovolji?

  • Klinički potvrđenu efikasnost i bezbednost.
  • Konkretan preparat ima rađeno ispitivanje efikasnosti i bezbednosti upotrebe, a ne samo njegov aktivni sastojak.
  • Ispitivanja su rađena i na deci.
  • Uključeni su faktori okruženja u ispitivanja poput klime, ishrane, stila života i slično.
  • Rezultati ispitivanja su javni i objavljeni u medicinskim časopisima.

Nedostatak informacija o prirodnoj suplementaciji

Za svaki od suplemenata, a pogotovo kod onih za borbu protiv prirodnih neprijatelja poput alergena, uglavnom se na tržištu nalaze preparati i suplementi prirodnih sastojaka. Za date sastojke se uglavnom vezuje određeno tradicionalno dejstvo koje garantuje neku blagodet po organizam. Ove informacije nisu potvrđene, dokazane i na neki način proverene i podržane dokazima.

Kod odabira prirodnih preparata:

  1. Da li znate preporučene doze za određeni aktivni element suplementa koji koristite?
  2. Koji je optimalni način upotrebe aktivnih sastojaka datog suplementa?
  3. Da li su rađena ispitivanja na ciljnoj grupi u koju baš vi ili vaše dete spadate?
  4. Da li je za odabrani suplement dokazana efikasnost a ne samo to da ne postoji neželjeno dejstvo?

Lertal je jedini dijetetski suplement sa klinički dokazanim efektom u terapiji alergijskog rinitisa kod dece.

Čemu služi Lertal?

Lertal tablete su dvoslojne brzo-spore tablete, koje kontrolisanim oslobađanjem aktivnih supstanci umanjuju ili potpuno eliminišu alergijske simptome kao što su: kijanje, curenje nosa, zapušen nos, svrab očiju, suženje oka, otok i crvenilo konjunktiva.

Pored njih u ponudi je u Lertal sprej koji koristimo za očne simptome alergijskog konjunktivitisa, suvih iritiranih i crvenih očiju.

Šta znači to što je Lertal klinički ispitan?

Za vas kao za roditelje je od velike važnosti informacija da je na Lertalu, kao konkretnom preparatu radio tim lekara kako bi se dokazali efikasnost i bezbednost. Ispitivanja nisu rađena samo na aktivnim sastojcima tableta već na čitavom preparatu. Lertal ima dokazanu efikasnost kod odraslih ali i kod dece kroz tri različite kliničke studije.

Ovaj prirodni preparat je ispitan čak i u našoj zemlji što znači da su uzeti u obzir svi uslovi našeg okruženja poput klime, okoline, ishrane, biljnog sveta i slično (kod problema sa alergijama naročito značajno). Po ovim kriterijumima, Lertal je jedini potpuno prirodni preparat sa dokazanim destvom.

Šta su studije sa decom testirale i koji je bio rezultat?

U studiji I – tokom aktivnog lečenja, dokazana je efikasnost Lertal tableta kao dodatne terapije kod dece sa alergiskim rinokonjunktivitisom. Lečenje u trajanju od četiri nedelje rađeno je sa 146 dece prosečne starosti 9 godina.

U studiji II – Letal je korišćen kao preventivna terapija alergijskog konjunktivitisa, nakon standardne terapije. Ova faza je utvrdila broj, intezitet, trajanje pogoršavanja i dužinu vremena bez simptoma. U ovoj fazi je učestvovalo 128 dece.

Obe faze beleže jako dobre rezultate, bez nuspojava, sa dokazanom efikasnošću.

Lertal potražite u najbližoj apoteci ili poručite online.