Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

grejanje u stanu utiče na alergije

Kako grejanje u stanu utiče na alergije

Kada imate alergijsku reakciju vaš imuni sistem reaguje burno na supstance koje inače nisu štetne po organizam. Te supstance nazivaju se alergeni, ali i grejanje u stanu utiče na alergije.

Uobičajeni alergeni su različite prehrambene namirnice, polen, životinjska dlaka, prašina, buđ, itd.

Kako grejanje u stanu utiče na alergije?

Sa dolaskom hladnijih dana i početkom grejne sezone povećava se i broj ljudi sa različitim tegobama vrlo često izazvanim alergijama. Jedna od najčešćih tegoba je pojava „grebanja u grlu“ koju najčešće izazivaju alergeni koji u telo ulaze disanjem.

Drugi simptomi koji prate grebanje u grlu u slučaju alergije su: curenje iz nosa, kašljucanje, kijanje, svrab očiju, suze, itd.

Šta izaziva alergije tokom grejne sezone?

Grebanje u grlu najčešće je povezano sa suvim vazduhom koji isušuje sluzokožu nosa i na taj način bakterijama, virusima i alergenima olakšava put ka disajnim organima. Kako se tokom hladnijih dana duže boravi u zatvorenim prostorijama sa manje provetravanja tako je i izloženost alergenima (prašina, grinje, dlake, buđ, itd) veća.

Kako se zaštititi od alergena tokom grejne sezone?

  • Ukoliko u svom domu koristite termoakumulacione peći, izbegavajte uključivanje ventilatora jer on podiže prašinu sa poda.
  • Kod grejnih tela koja koriste čvrsto gorivo vodite računa da u prostoriji imate što manje prašine poreklom od uglja ili drveta.
  • Koristite osveživače vazduha kada redovno provetravanje prostorija nije moguće.
  • Koristite filtere za prečišćavanje vazduha jer smanjuju količinu prašine i grinja.

Kako pomoći simptomima alergije tokom grejne sezone?

Uvek je pametno odabrati sigurne preparate, označene kao preparate bezbedne čak i za decu. Ukoliko su vam oči crvene i iritirane, Lertal sprej je idealno rešenje. Bočicu udaljiti pribižno 10cm od oka. Tri do četiri puta dnevno naprskati na zatvoreno oko. Pored spreja, Lertal tablete pomažu normalnom funkcionisanju imunog sistema jer povećava odbrambene sposobnosti organizma.