Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

antihistaminici za oci

Antihistaminici za oči

Kada naš imunološki sistem preterano reaguje na alergene iz okoline, u našem telu dolazi do stvaranja supstance koja se naziva histamin. Tada dolazi do pojave niza neprijatnih simptoma kao što su kašalj, kijavica, svrab, suzne oči, itd. Usled tih simptoma često se koriste antihistaminici za oči.

Šta su antihistaminici?

Antihistaminici su lekovi koji se koriste kako bi se ublažili neprijatni simptomi alegija. S obzirom da deluju na sve tipove alergija, antihistaminici mogu se koristiti u borbi protiv alergijskog rinitisa, urtikarije, atopijskog dermatitisa, ujeda insekata, ali i kod pojave preosetljivosti na određene lekove.

Antihistaminici se mogu naći u različitim oblicima, u vidu kapsula, tableta, sirupa, losiona, krema, gelova, sprejeva za nos i kapima za oči.

antihistaminici za oci

Kada se koriste antihistaminici za oči?

Antihistaminike za oči koristimo kod pojave alergija koje se manifestuju suzenjem i svrabom očiju, pojavom preosetljivosti na svetlost, oticanjem kapaka, crvenilom oka itd. Najčešći oblik alergije oka je alergijski konjunktivitis.

Mnogi alergeni iz vazduha dolaze u direktni kontakt sa očima (polen, prašina, buđ, dlake kućnih ljubimaca…). U nekim slučajevima se simptomi na oku mogu javiti kao prateća reakcija usled uboda insekta ili alergije na hranu. Nekada kozmetički preparati, pa čak i lekovi mogu izazvati alergijske reakcije.

Najčešće primenjivani lekovi kod suzbijanja simptoma alergijskog konjunktivitisa su sistemski i lokalni antihistaminici u vidu tableta ili kapi. Blokiranjem histaminskih receptora oni umanjuju simptome alergija.

Antihistaminici u kapima za oči deluju lokalno pa samim tim deluju brže od sistemskih i ne isušuju oko. Kada kažemo brže, mislimo odmah, za razliku od tableta kojima treba i do nekoliko dana da razviju pun efekat. Zato se često savetuje da tablete krenete da uzimate nekoliko dana pre izlaganja alergenu.

Za razliku od tableta kapi i sprejevi deluju lokalno i deluju odmah, jer je apsorpcija na mestu momentalna i deluju baš tu gde su simptomi alergije najizraženiji, na očima.

 

Lertal sprej za očne alergije

Lertal sprej je potpuno prirodni preparat, sterilni oftamološki rastvor, koji u sebi sadrži suvi ekstrat semena crne koprive, hijaluronsku kiselinu i liposome. Lertal sprej je idealno rešenje kod svih upala oka i alergijskog konjunktivitisa. On će umiriti iritaciju, osvežiti suve i iritirane oči i smanjiti crvenilo. Lertal sprej se može koristiti kao dopuna antihistaminske terapije kako kod odraslih tako i kod dece.

Svi koji imaju ovu vrstu alergija znaju koliko su iritantne i koliko otežavaju normalno funkcionisanje. Većina je imala situaciju da ne može da otvori oči ili, ako ih otvori, to je sa velikom mukom uz neizdržlivo peckanje. Lertal sprej će vam pomoći da odmah progledate! Još jedna dobra stvar kod ovog spreja, je upravo način nanošenja. Kada je oko zatvoreno, suzi i pecka, svi znaju kako je teško u tom trenutku otvoriti oko i staviti kapi. Lertal sprej se prska preko zatvorenog kapka oka. Dejstvo počinje odmah na površini očnog kapka, tako što umiruje iritaciju, ali istovremeno prodire u unutrašnjost oka gde ublažava peckanje i smanjuje crvenilo.

Zamislite još situaciju da se sve ovo dešava detetu koje nije oduševljeno što treba se smiri a trebate da mu stavite kapi u oči jer znate da bi mu to pomoglo.  Lertal sprej će vam mnogo olakšati ovakve situacije.