Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

ublažite simptome alergije

Šta nam iz prirode može pomoći da ublažimo simptome alergije

Alergije nas mogu ozbiljno usporiti i narušiti naš svakodnevni kvalitet života, ali priroda nam pruža mnoge resurse kako bismo ublažili njihove simptome i osećali se bolje. Zajedno ćemo istražiti kako prirodni sastojci mogu biti saveznici u borbi protiv alergija.

Prirodni saveznici protiv alergija

Hrana kao lek

Pravilna ishrana igra ključnu ulogu u održavanju našeg zdravlja i jačanju imunološkog sistema. Određeni sastojci u hrani mogu da pomognu u smanjenju alergijskih reakcija. Evo nekoliko namirnica koje se ističu:

  • Đumbir: Đumbir je poznat po svojim protivupalnim svojstvima i može pomoći u smanjenju zapaljenja povezanih sa alergijama.
  • Med: Lokalni med može sadržati polen iz vaše okoline i postepeno vas “imunizovati” na alergene.
  • Orašasti plodovi: Bogati su omega-3 masnim kiselinama koje mogu smanjiti upalne procese u telu.
  • Kurkuma: Aktivni sastojak kurkumina ima snažna antiinflamatorna svojstva i može pomoći u ublažavanju simptoma alergije.

Lekovite biljke, i sastojci nekih namirnica mogu poboljšati stanje alergije

Perilla (crna kopriva)

Perilla, poznata i kao crna kopriva je jednogodišnja lekovita biljka bogata flavonoidima i ima izuzetna svojstva za ublažavanje simptoma alergija. Naučno je dokazano da Perilla inhibicijom oslobađanja histamina ostvaruje anti-alergijska svojstva. Ona može pomoći u smanjenju zapaljenja i alergijskih reakcija, olakšavajući simptome kao što su svrab, kijanje i curenje nosa.

Kvercetin

Kvercetin je flavonoid koji se prirodno nalazi u različitim biljkama i voću. On ima moćna antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Kvercetin je posebno značajan jer može inhibirati oslobađanje histamina, supstance koja uzrokuje simptome alergije. Ovaj spoj možete pronaći u hrani kao što su jabuke, crni luk, brokoli i zeleni čaj.

Vitamin D3

Vitamin D3, poznat i kao “sunčev vitamin,” ima ključnu ulogu u podržavanju imunološkog sistema. Njegov nedostatak povezan je sa povećanim rizikom od alergijskih reakcija. Suplementacija vitaminom D3 može pomoći u jačanju imuniteta. Jak imunitet ne dozvoljava izražene rekacije na alergene, pa su i simptomi alergija blaži.

 

Lertal – dodatak ishrani koji sadrži kvercetin, ekstrakt crne koprive i vitamin D3

Lertal je preparat koji sadrži sastojke koji doprinose ublažavanju simptoma alergije. Može se koristiti duži vremenski period, zajedno uz antihistaminike i kortikosteroidne sprejeve, kao i samostalno ako se krene na vreme, pre pojave simptoma.

Evo kako sastojci Lertal tableta mogu poboljšati vaše stanje:

  • Smanjenje upale: Zahvaljujući prisustvu Perille, Lertal može smanjiti zapaljenje sluznice i tkiva, smanjujući svrab i curenje nosa.
  • Inhibicija oslobađanja histamina: Kvercetin u sastavu Lertala može inhibirati oslobađanje histamina, što znači manje kijanja i svraba.
  • Jačanje imunskog sistema: Vitamin D3 doprinosi jačanju imuniteta, pomažući telu da se efikasnije bori protiv alergena.

Bez obzira na to da li se suočavate sa sezonskim alergijama na ambroziju ili drugim alergenima, Lertal tablete mogu pružiti prirodno olakšanje simptoma alergije uz ostalu terapiju.

Lertal je dostupan i u obliku spreja, za ublažavanje simptoma alergijskog konjunktivitisa, crvenih i suvih očiju, prska se 3-4 puta dnevno na zatvoreno oko, što ga čini praktičnim za upotrebu posebno kod dece i starijih osoba.

Zaključak

Alergije ne moraju dominirati vašim životom. U Lertal tabletama su najefikasniji prirodni sastojci koji mogu da doprinesu ublažavanju simptoma alergije.  Dodatke ishrani kao što su Lertal tablete treba uzimati pre početka simptoma alergije, a ako su simptomi već izraženi onda uz antihistaminsku terapiju, sve dok su alergeni prisutni u vazduhu.