Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

lečenje alergijskog rinitisa i konjunktivitisa

Šta je novo u lečenju alergijskog rinitisa i konjunktivitisa?

Alergijski rinitis se definiše kao hronično zapaljenje sluznice nosa usled dejstva jednog ili više alergena. Uglavnom se prvi put javlja u pubertetu, ali se može javiti i u bilo kom period života.

Nasledni faktor ima velikog uticaja na razvoj alergijskog rinitisa. Ako jedan od roditelja ima alergije, verovatnoća da dete ima neku atopijsku bolest je 30%, dok u sučaju da oba roditelja imaj alergije verovatnoća da će dete imati alergiju je preko 50%.

Poslednjih godina broj osoba koje imaju problem sa alergijskim rinitisom se značajno povećao i nastavlja da sve više raste. Razlozi za pojavu alergija pre svega leže u savremenom stilu života (mnogo vremena se provodi u zatvorenim prostorijama), zagađenju životne sredine i globalnom zagrevanju, koje je dovelo produženja sezone cvetanja, a samim tim i prisustvu alergena u vazduhu u dužem vremenskom periodu.

Inhalacioni alergeni (alergeni koje udišemo), na primer polen biljaka, su najčešći uzročnici alergijskog rinitisa.

U sigurne znake alergijskog rinitisa spadaju:

 • Učestalo kijanje po nekoliko puta uzastopno
 • Zapušen nos
 • Curenje vodenog sekreta
 • Svrab i crvenilo nosa i očiju
 • Osećaj peckanja i suzenje
 • Postnazalno curenje
 • Hronični nadražajni kašalj
 • Grebanje u grlu

Alergijski rinitis je vrlo često udružen sa alergijskim konjunktivitisom tj. alergije oka usled iritacije konjunktiva na alergen. Konjunktiva je tanak sloj koji pokriva oko i unutrašnjost kapaka.

Novina u lečenju alergijskog rinitisa i konjunktivitisa

Osnovu terapije alergijskog rinitisa čine antihistaminici koji se u težim slučajevima kombinuju sa kortikosteroidima. Međutim, s obzirom na to da sezona alergena traje nekoliko meseci, a samim tim i problemi alergijskog rinitisa, postoji potreba da se u terapiju uvedu prirodna rešenja za ove probleme.

Tablete na prirodnoj bazi za alergijski rinitis

Lertal® tablete su prirodni saveznik u terapiji simptoma alergijskog rinitisa i konjuktivitisa.

Efikasnost i bezbednost Lertal® tableta je klinički ispitana i na odraslima i na deci od sedme godine. Lertal® tablete sadrže kvercetin, vitamin D3 i suvi ekstrakt crne koprive (Perilla frutescens B.). To su jedini sastojci ovog suplementa:

 • Kvercetin je prirodni sastojak biljke Sophora Japonica. Stabilizuje mast-ćelije i drži alergijsku reakciju pod kontrolom, jer smanjuje oslobadjanje histamina i interleukina.
 • Crna kopriva (Perilla frutescens) smanjuje nivo IgE u krvi i zaustavlja simptome sezonskog alergijskog rinitisa i rinokonjuktivitisa.
 • Vitamin D3 preko T i B limfocita, reguliše imuni odgovor i smanjuje zapaljensku reakciju.

Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji nastale su dvoslojne “ brzo-spore“ LERTAL® tablete koje kontrolisanim oslobadjanjem aktivnog principa smanjuju alergijsku simptomatologiju (curenje nosa, kijanje, svrab, peckanje oka, kratak dah, zviždanje, suzenje očiju).

Jedna do dve tablete dnevno, uz doručak i/ili večeru, sa čašom vode usporava proces alergije i omogućava dugotrajniji efekat u smanjenju intenziteta simptoma alergijskog rinitisa, pri čemu ne dovodi do neželjenih efekata dugotrajne upotrebe antihistaminika i kortikosteroida (pospanost, glavobolja, suvoća očiju, povećanje očnog pritiska…).

Sprej za oči za ublažavanje simptoma alergijskog konjuktivitisa

Lertal® sprej se preporučuje osobama sa izraženim simptomima alergijskog konjunktivitisa. Zbog osobina da umiruje, osvežava i vlaži suve, iritirane i crvene oči primenjuje se i kod štetnog uticaja na oko izazvanog delovanjem spoljašnjih faktora (klima, izlaganje vetru, prašina, alergeni, zagađenje i napor oka usled produžene upotrebe kontaktnih sočiva, kompjutera, lošeg osvetljenja).

Lertal® sprej je sterilan oftalmološki rastvor koji sadrži tri prirodna jedinjenja sa sinergističkim delovanjem:

 • Suvi eksrakt semena crne koprive (Perilla) 0.5%
 • Hijaluronska kiselina 0.3%
 • Lipozomi 5%

Udruženo dejstvo lipozoma i hijaluronske kiseline pomaže u obnovi i poboljšanju stablinosti lipidnog sloja suznog filma, tako što površinu oka održava hidriranom i vlažnom, dok suvi ekstrakt Perilla-e, zahvaljujući svojim svojstvima, pomaže u olakšavanju simptoma iritacije oka.

 

Izvor: alergijaija.com