Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

Sprej za oči za alergiju

Sprej za alergiju – poredjenje sa tabletama

Sprej za alergiju – jedna od novih vrsta terapije za sve one koji pate od alergijske reakcije!

Ako imate problem sa alerigijskim konjunktivitisom ili imate izražene očne simptome alergijskog rinitisa, a kao terapiju ste uvek koristili samo antihistaminike ili kortikosteroide, upotreba spreja za oči može biti interesantna opcija . Iako je to nešto novo, kada otkrijete prednosti upotrebe spreja, zapitaćete se zašto niste pokušali ranije. Takodje, sprej se može koristiti i u kombinaciji sa drugom terapijom.

Sprejevi za oči protiv alergija su bezbedni i mogu ih koristiti i odrasle osobe i deca.
Ukoliko odlučite da probate sprej, birajte onaj koji je za vas najsigurniji. Lertal sprej za alergiju je sterilan oftalmološki rastvor koji sadrži tri prirodna jedinjenja sa sinergističkim delovanjem, idealna za upalu oka, terapiju suvog oka i alergijski konjuktivitis. Birajte opciju koja ima klinički dokazanu efikasnost. Što je sprej prirodniji, to je za vas sigurnija opcija.

Prisustvo alergena u organizmu dovodi do oslobađanja histamina, koji pored nastojanja da izbaci alergene iz tela, ima i brojne neželjene efekte, naročito u predelu nosa I očiju. Većina tableta protiv alergija sadrže antihistaminike, koji deluju tako što sprečavaju vezivanje histamina za ćelije. Često se u terapiji koriste I intranazalni sprejevi, koji sadrže kortikosteroide.

Sprej za alergiju se može koristiti sam za sebe ili kao dopuna konvencionalne terapije.

Kao i sve alergije, alergijski konjunktivitis počinje kada imuni sistem identifikuje stranu supstancu kao alergen. U tom slučaju mogu vam se javiti simptomi kao što su:
• Suzenje očiju
• Svrab
• Preosetljivost na svetlost
• Crvenilo oka
• Otečeni kapci
Sa ovim simptomima alergolozi preporučuju kombinaciju antihistaminika i/ili kortikosteroida tj. konvencionalnu terapiju, ali postoje i prirodna rešenja koje možete probati.

Zašto je ova vrsta terapije dobra opcija?

Produžena upotreba lekova može dovesti i do pogoršanja simptoma. Takođe, ukoliko se kortikosteroidni preparati koriste u dužem vremenskom period, što alergijski konjunktivitis svakako i zahteva, mogu dovesti do ozbiljnih neželjenih efekata a uporedo maskirati znak upale.
Ukoliko patite od alergijskog konjuktivitisa, suvih, iritiranih i crvenih očiju, odnosno od upale oka, Lertal sprej je brzo, prirodno ali i dugoročno rešenje.
U sebi sadrži suvi ekstrakt semena crne koprive (Perilla), hijaluronsku kiselinu i lopozom, zbog toga umiruje, osvežava i vlaži suve, iritirane i crvene oči. Prirodni je prepapat, tako da birajući njega znate da birate sigurnost i za decu.

Kako biste na najefikasniji način koristili sprej za alergiju, obavezno sledite uputstva za upotrebu, uključujući broj prskanja. Bočicu udaljiti približno 10cm od oka. Tri do četiri puta dnevno naprskati na zatvoreno oko.