Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

alergijski konjunktivitis

Alergijski konjunktivitis i sočiva – isprobajte sprej

Alergijski konjunktivitis, upala tankog sloja tkiva koje oblaže očne jabučice i unutrašnjost kapaka, može predstavljati poseban izazov za osobe koje koriste sočiva. Ovo neugodno stanje može uzrokovati svrab, crvenilo, suzenje, i druge simptome koji znatno otežavaju svakodnevno nošenje sočiva. U takvim situacijama, pronalaženje odgovarajućeg rešenja postaje ključno kako bi se osiguralo udobno i bezbrižno iskustvo nošenja sočiva. Alergijski konjunktivitis i sočiva mogu ići zajedno ukoliko obratite pažnju na ove stvari.

Šta je alergijski konjunktivitis?

Alergijski konjunktivitis je reakcija oka na alergene iz okoline. To može uključivati polen, prašinu, dlaku kućnih ljubimaca ili druge supstance koje izazivaju alergijske reakcije. Kada ovi alergeni dođu u dodir s konjunktivom, dolazi do iritacije i pojave simptoma poput svraba, crvenila i oticanja očiju.

Nošenje sočiva i alergije – svakodnevna muka

Osobe koje nose sočiva suočavaju se s dodatnim izazovima kada je reč o alergijskom konjunktivitisu. Sočiva mogu privlačiti alergene i iritante, povećavajući rizik od pojave simptoma. Suvoća očiju, svrab i zamagljen vid samo su neki od problema s kojima se nosioci sočiva suočavaju tokom perioda alergijskih napada.

Ako alergijske reakcije nisu pod kontrolom, moguće je iskusiti zamagljen vid ili promene u vidnom oštroumlju. To može uticati na sposobnost jasnog viđenja, što je posebno važno za one koji nose sočiva.

Kako alergijski konjunktivitis utiče na osobe koje nose sočiva?

Alergijski konjunktivitis i sočiva su retka kombinacija jer ovo stanje može značajno uticati na svakodnevno nošenje sočiva. Evo koje i kako alergijske reakcije mogu ometati vašu jutarnju rutinu:

  1. Suzenje očiju: Povećano suzenje očiju, karakteristično za alergijski konjunktivitis, može uzrokovati ne samo neprijatnost već i nepraktičnost kod nošenja sočiva. Suzne oči su i crvene. Crvene oči ne samo da su estetski problem, već ukazuju na upalu koja može otežati nošenje sočiva.
  2. Suhoća očiju: Alergije mogu uzrokovati suhoću očiju, što može biti posebno problematično kada nosite sočiva. Suve oči mogu izazvati trenje između sočiva i površine oka, što dovodi do nelagodnosti, iritacije i povećane osjetljivosti na svjetlost.
  3. Povećana osjetljivost na kontakt s materijalom sočiva: Alergijske reakcije mogu povećati osjetljivost očiju na materijale od kojih su izrađena sočiva, kao i na tečnosti za održavanje.
  4. Svrab i nelagodnost: Osećaj svraba i nelagodnosti može dovesti do nepotrebnog trljanja očiju, što može povećati rizik od oštećenja sočiva. Ovo može povećati rizik i od infekcija. Nosilac sočiva već ima povećan rizik od infekcija oka, a alergijski simptomi dodatno mogu otežati održavanje higijene.
  5. Crvenilo očiju: Crvene oči, čest simptom alergijskog konjunktivitisa, može dodatno naglasiti prisutnost sočiva, što može biti estetski neugodno.

Saveti za nošenje sočiva ako imate alergijski konjunktivitis

  1. Konsultujte se sa stručnjakom: Ako primetite povećanje simptoma alergijskog konjunktivitisa, važno je konzultovati se sa stručnjakom za oči. Oni mogu preporučiti odgovarajuće korake za upravljanje situacijom.
  2. Razmotrite dnevna sočiva: Dnevna sočiva se nose jedan dan i zatim se odbacuju. Ovo može biti korisno za osobe koje pate od alergijskog konjunktivitisa, jer smanjuje kontakt sočiva s alergenima tokom dužeg perioda.
  3. Koristite kapi za oči: Vlažne kapi za oči mogu pružiti trenutno olakšanje od suvoće i iritacije uzrokovane alergijskim konjunktivitisom.
  4. Isprobajte Lertal sprej!

Lertal sprej za oči – osigurava brzo dejstvo na alergijsku simptomatologiju očnih kapaka

Lertal sprej za oči predstavlja efikasno sredstvo u olakšavanju simptoma alergijskog konjunktivitisa. Sprej pruža brzu hidrataciju i lubrikaciju oka, umirujući svrab i nelagodnost. Jednostavno se primenjuje, prska se na zatvoreno oko, samo je potrebno skinuti sočiva kada se sprej primenjuje.

Pročitajte više o Lertalu na našem sajtu i isprobajte.

Zaključak

Uzimanje u obzir posebnosti alergijskog konjunktivitisa kod nosilaca sočiva je ključno za očuvanje udobnosti i zdravlja očiju. Kombinacija pravilne nege sočiva, redovnih poseta oftalmologu i adekvatnih preparata može značajno poboljšati kvalitet života osoba koje se suočavaju s ovim izazovom.