Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

alergijski kašalj

Prednosti Lertal tableta u tretiranju alergijskog kašlja

Alergijski kašalj je jedan od simptoma reakcije na alergene i njegov uticaj na svakodnevni život može biti značajan. Na sreću, savremena medicina nudi efikasne metode za tretiranje ovog problema. Cilj je uvek pronaći preparat koji se ističe po svojoj sposobnosti da pruži olakšanje od alergijskog kašlja a ne ometa vas u svakodnevnom životu.

Šta je alergijski kašalj?

Alergijski kašalj je reakcija organizma na prisustvo alergena u okolini. Ovaj tip kašlja obično prati druge simptome alergijskih reakcija, poput curenja nosa, svraba u grlu i otežanog disanja. Različiti alergeni, kao što su polen, prašina, grinje ili dlake kućnih ljubimaca, mogu izazvati iritaciju disajnih puteva, što dovodi do kašljanja.

Simptomi alergijskog kašlja

Alergijski kašalj ima karakteristične simptome koji ga razlikuju od kašlja uzrokovanog drugim faktorima. Tipični znakovi uključuju:

  1. Suv kašalj: alergijski kašalj često je suv i neproduktivan, što znači da ne prati iskašljavanje sluzi. Ovaj suvi kašalj može biti posebno iritantan i naporan.
  2. Neprijatnost u grlu: osobe sa alergijskim kašljem često opisuju osećaj neprijatnosti ili svraba u grlu, što dodatno doprinosi potrebi za kašljanjem.
  3. Periodičnost simptoma: alergijski kašalj često se javlja u određenim periodima, sezonski. Na primer, osobe alergične na polen mogu primetiti pogoršanje simptoma tokom proleća kada je koncentracija polena visoka.
  4. Povezanost sa drugim alergijskim simptomima: alergijski kašalj prati druge alergijske simptome, poput curenja nosa, kijanja, svraba u očima i umora.

Značaj korišćenja Lertala u rešavanju simptoma alergijskog kašlja

Lertal sadrži prirodne aktivne supstance koje deluju na uzrok alergijskog kašlja, smanjujući reakciju organizma na alergene.

Jedna Lertal tableta sadrži:

  • Perillu 80mg-koja zaustavlja oslobađanje histamina, izazivača alergijskih simptoma
  • Kvercetin 150mg – pored toga što zaustavlja oslobađanje histamina, deluje i na smanjnje zapaljenja
  • Vitamin D3 5µg – utiče na jačanje imuniteta

Lertal tablete nude dugotrajno olakšanje, čime se omogućava održavanje normalnog ritma života i sprečava ometanje svakodnevnih aktivnosti. Treba ih uzimati duži vremenski period, početi pre pojave simptoma alergije. Ukoliko su simptomi već izraženi, Lertal treba kombinovati sa antihistaminicima, čime će doći će do bržeg ublažavanja simptoma nego ako se koriste samo antihistaminici. Kada se simptomi ublaže treba nastaviti samo sa upotrebom Lertala sve dok ima alergena u vazduhu.

Lertal tablete ne izazivaju pospanost koja je često povezana sa nekim antihistaminicima. Ova karakteristika omogućava ljudima da koriste Lertal tokom dana bez bojazni od smanjenja budnosti ili produktivnosti.

Lertal tablete se uzimaju jednom do dva puta dnevno, poželjno uz ručak ili večeru.

U kombinaciji sa promenama u životnom stilu i identifikacijom alergena, Lertal pruža holistički pristup upravljanju alergijskim kašljem i omogućava povratak normalnom životu bez neprijatnih simptoma.