Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

Prašina

Prašina kao okidač alergijskog rinitisa

Alergijski rinitis ima različite okidače koji izazivaju simptome poput kijanja, svraba u nosu i očima, curenja nosa i opšteg umora. Među nekoliko potencijalnih izazivača, prašina se često ističe kao jedan od glavnih. Istražujemo ovaj okidač alergijskog rinitisa i to kako se zaštititi tokom cele godine.

Da li znate šta je zapravo prašina?

Prašina, iako često zanemarena, može imati značajan uticaj na naše zdravlje. Ona se sastoji od sitnih čestica koje uključuju komadiće kože, dlake, tkanine, čestice zemlje, polen, grinje i mnoge druge elemente. Iako većina nas misli na prašinu samo kao na nešto dosadno što treba očistiti, za neke ljude ona može biti ozbiljan okidač za alergijske reakcije, posebno alergijski rinitis.

U domovima, prašina se najčešće stvara usled svakodnevnih aktivnosti o kojima ne razmišljamo previše.  Duvanje vetra, hodanje po tepisima, udaranje jastuka i pokrivača mogu podići čestice i stvoriti prašinu. Ako se prozori često otvaraju, polen iz spoljne sredine može ući u dom i pridružiti se domaćoj prašini. Čestice sa ulice, zemlje, i drugih površina mogu se unositi u dom kroz obuću. Elektronski uređaji, poput televizora i računara, mogu stvarati elektrostatičku prašinu.

Prepoznajte simptome alergije na prašinu i alergijskog rinitisa

Alergijski rinitis je stanje koje se manifestuje upalom nosne sluzokože usled izloženosti alergenima, a jedan od najčešćih alergena je prašina. Simptomi alergijskog rinitisa uključuju:

  1. Kijanje: Konstantno kijanje može biti jedan od prvih znakova alergijskog rinitisa izazvanog prašinom.
  2. Curenje nosa: Obilan sekret iz nosa, koji može biti vodenast ili gušći, čest je simptom alergijske reakcije.
  3. Svrab u nosu i očima: Neprijatan svrab u nosu, grlu i očima može biti izuzetno iritantan.
  4. Zapušen nos: Otežano disanje kroz nos zbog zapušenosti nosnih prolaza čest je simptom.
  5. Umor: Osobe sa alergijskim rinitisom često osećaju umor zbog smanjenog kvaliteta sna usled simptoma poput curenja nosa i svraba.
  6. Očni simptomi: Crvenilo, suzenje, svrab i otečene oči mogu biti povezani sa alergijama na prašinu.

Alergijski rinitis predstavlja globalni zdravstveni problem jer predstavlja najčešću hroničnu respiratornu bolest. On pogađa milione ljudi širom sveta. Ovo stanje ima značajan uticaj na svakodnevni život, uzrokujući nelagodnosti, smanjenje produktivnosti i u nekim slučajevima, ozbiljan uticaj na mentalno zdravlje. Uzrokovan reakcijom imunološkog sistema na alergene u prašini, ovaj oblik alergije može se pogoršati u određenim periodima godine, naročito tokom sezone alergija.

Isprobajte prirodni preparat LERTAL!

Lertal u obliku tableta, kao i Lertal sprej za oči za simptome alergijskog konjunktivitisa, su inovativni preparati koji mogu doprineti efikasnom olakšanju simptoma alergijskog rinitisa i konjunktivitisa.

Lertal tablete u svom sastavu imaju Perillu (ekstrakt crne koprive), Kvercetin i Vitamin D3, koji uzimanjem uz ostalu terapiju za alergiju doprinosi ublažavanju simptoma, sprečavanjem oslobađanja histamina. Sprej sadrži suvi ekstrakt semena crne koprive, hijaluronsku kiselinu i lipozome, stvarajući dobitnu kombinaciju koja vraća vlažnost očiju, neutrališe svrab i postepeno smanjuje crvenilo.

Formula Lertala, koja se temelji na dugogodišnjem istraživanju i iskustvu, čini ga pouzdanim saveznikom za one koji žele efikasno upravljati svojim alergijama na prirodan način. Ono što preparat izdvaja iz grupe preparata namenjenih istom problemu jeste klinički dokazana efikasnost. Studije su rađene na domaćem podneblju, te uključuju realne faktore naše okoline. Rađene su i na deci pa je preparat bezbedan i za najmlađe.

Šta još možemo učiniti kako bi se lakše nosili sa simptomima alergije na prašinu?

Pored primene preparata, preporučljivo je i smanjiti izloženost prašini kroz redovno čišćenje prostora, korišćenje usisivača sa HEPA filterom, redovno pranje posteljine i jastuka, kao i održavanje optimalne vlažnosti u domu.

Suvi vazduh može iritirati disajne puteve. Ako vazduh postane previše suv, razmotrite korišćenje ovlaživača. Ovlaživači vazduha su uređaji koji dodaju vlagu u vazduh. Postavljanje ovlaživača u prostorijama koje su sklone suvom vazduhu, posebno tokom zimske sezone, može pomoći u održavanju optimalne vlažnosti.

Redovno održavanje sistema za grejanje i hlađenje pomaže u očuvanju kvaliteta vazduha. Prljavi filteri mogu doprineti problemima sa vlažnošću. Očistite i njih i sprečite razvoj simptoma alergije!

Ove mere, zajedno sa prirodnim pristupom kroz preparate kao što je Lertal, mogu značajno poboljšati kvalitet života osoba koje se suočavaju sa alergijskim reakcijama na prašinu.