Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

Prirodni lek za alergiju na ambroziju

Kako vam kamilica može pomoći u borbi protiv alergije na ambroziju?


Svake godine se uvećava broj osoba koje muči alergija na ambroziju. Ova biljka spada u grupu najjačih alergena. Dugotrajna borba sa ovom biljkom može dovesti i do jakih upala sinusa, nosnih polipa, devijacija, pa čak i bronhitisa i astme. Pored konvencionalne terapije lekovima, možete probati i neke prirodne preparate.

Kada je aktuelna alergija na ambroziju?

Ambrozija živi na osunčanim područjima gde se njen prah lako širi. Najveći problem pravi u avgustu i septembru, međutim, efekti alergije na ambroziju mogu trajati i do polovine oktobra. Ukoliko ste neko ko se već bori sa alergijama, pogotovo sa alergijom na polen, spadate u dodatno rizičnu grupu pacijenata.
Ukoliko ne znate da li patite od navedenih alergija, a svake godine u isto vreme imate simptome “prehlade” (kijanje, uporno curenje nosa, suzenje očiju…) možda je vreme da razmislite da li propuštate signale koje vam telo daje.
Najčešći suplementi koji se uzimaju za jačanje imuniteta u borbi sa polenom ambrozije su: Vitamin D, kalcijum, Omega 3, C vitamin, Zink i Imunoglukani. Ukoliko tražite neki prirodniji pristup, kamilica bi bila dobar izbor.

Kamilica se široko koristi zbog svojih antiinflamatornih, antiseptičnih, antibakterijskih i anti-gljivičnih svojstava. Brojne kliničke studije dokazale su da upotreba kamilice može da ublaži simptome čireva, probavne smetnje, razne upale usne duplje i ždrela, te poremećaje spavanja. Za spoljnu upotrebu može se koristiti za lečenje raznih kožnih upala, poput manjih posekotina, modrica, ekcema i hemoroida. Širom sveta je prepoznata kao prirodni antihistaminic. Jedna ili dve šolje čaja od kamilice zaslađene medom mogu pružiti imunitet na mnoge uobičajene alergene.

Priprema kamilice u borbi protiv alergija:

Ukoliko pijete vruć čaj, dodajte malo cvetova kamilice u filter koji se nalazi u pakovanju i stavite ga u šolju. Napunite šolju vrućom vodom (približno 90°C), a zatim pokrijte šolju i pustite da se čaj “priprema” najmanje 5-7 minuta. Zatim uklonite filter i uživajte u konzumiranju.
Ukoliko pijete hladan čaj, ponovite gornje korake udvostručavanjem količine cvetova i dodavanjem kockica leda.

Zanimljivosti:
• Biljni čaj od svežih cvetova kamilice manje je gorak od čaja pripremljenog od suvog cveća. Sa svežim cvećem oseća se ukus koji liči na jabuku i voće.
• Da biste poboljšali ukus, u pripremu ovog biljnog čaja možete dodati list mente.